Skip to main content

Persoonlijke ontwikkeling

Je voelt dat er meer inzit dan dat je nu van jezelf laat zien en geeft. Maar er is actie nodig om uit die Comfort zone te komen. Voor persoonlijke groei en ontwikkeling is het belangrijkste dat je in beweging komt.

Nu klinkt het vaak alsof wanneer we het over persoonlijke ontwikkeling hebben het altijd over iets groots moet gaan. Iets wat onoverzienbaar is. Maar niets is minder waar. Door zo te denken negeer je juist de noodzaak om te veranderen en blijf je jezelf saboteren.

Juist de dagelijkse, kleine dingen die je bezighouden en waar je plezier aan wilt beleven, moeten in flow zijn. Dit gaat over zaken die je aan het hart gaan en zich steeds weer opnieuw zullen blijven aandringen.

  • Waarom kan ik me niet meer concentreren?
  • Ik voel me steeds zo futloos.
  • Waarom voel ik me nu meer angstig dan een jaar geleden?
  • Ik kan geen keuzes maken.
  • Wat heb ik nodig om me niet steeds in een hoek gedreven te voelen?
  • Hoe kan ik me krachtig leren voelen?
  • Ik wil geen klotsende oksels als ik moet presenteren!
  • Waar ben ik eigenlijk van?
  • Waarom doe ik niks, terwijl ik zoveel ambities heb?
  • Ik wil vooruit!

Allemaal op het eerste gezicht kleine dingen, maar levensbepalend als je er niets mee doet. En dus ook als je er wel iets mee doet.

ℙ𝕖𝕣𝕤𝕠𝕠𝕟𝕝𝕚𝕛𝕜 𝔽𝕦𝕟𝕕𝕒𝕞𝕖𝕟𝕥𝕔𝕚𝕣𝕜𝕖𝕝

Deze groei- & ontwikkelcirkel bestaat uit verschillende zones, met ieder zijn eigen groeistuipen en dynamiek:

De Comfort zone: Waar alles redelijk bekend en vertrouwd is. Als er iets is, weet je wat te doen. Er is geen fricitie of actie. Je bent Bewust – Bekwaam.

De Ongemak zone: Dit is waar je zaken gaat onderzoeken en je jezelf leert kennen. Je bent nog Onbewust – Onbekwaam op hetgeen er nodig is om verandering in te brengen. Dit vergt zelfreflectie en zelfkennis.

De Leer zone: Dit is de fase waarin de Gewenste Situatie bekend is. Je weet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Je leert hoe en wanneer je het toepast. Je gaat over van naar Bewust – Onbekwaam.

De Groei zone: Uiteindelijk kom je in de Groei zone, waar je de nieuwe tools en inzichten gaat manifesteren. Je gaat het je eigen maken en doorleven. Er ontstaat zelfregie. Dit is de Onbewust – Bekwaam fase.

© Persoonlijk Fundamentcirkel – Life Coach Eindhoven
Maartje Vermeer

Author Maartje Vermeer

More posts by Maartje Vermeer

Leave a Reply

Open chat
Hulp nodig van Maartje?
Hallo,
Hoe kan ik je helpen?