Skip to main content

Soms vliegt het weekend voorbij en heb je voor je gevoel nog wel wat extra tijd nodig om alsnog bij te tanken. Om te zorgen dat je toch fit de week kunt starten, is op zoek gaan naar de juiste balans tussen zijn en anders doen van belang. Juist ook in je vrije tijd.
Dit gaat met name om balans tussen de dingen die we moeten doen en willen doen. De dingen die we moeten doen, zijn helder. Dat staat buiten kijf, maar de balans vinden zit met name in welke mate en hoe. Dit betekent dus dat je moet kiezen. Er is zoveel te doen; poetsen, boodschappen, bellen met vrienden en of familie, de was en ga zo maar door.
Maar vergeet niet; het is weekend! Jouw of jullie vrije tijd. Tijd voor jezelf ????
Het is niet nodig om álles te doen. Maak het simpel voor jezelf. Kies per dag max 2 dingen, of 1 klus die je moet doen. Of spreek met jezelf een bepaalde tijd af voor verplichtingen. Bijvoorbeeld: vandaag een half uur huishouden. Relax! .
Daarentegen is het weekend ook nodig om weer op te laden. Het gaat dus niet zo zeer om alles waar je doordeweeks geen tijd voor hebt, dan maar in het weekend te doen. Plan ook hierin wat je wanneer wilt doen. En ja, ook in de “nice to have” is het belangrijk om te kiezen. Het gaat erom dat je in de keuze die je maakt jezelf op de eerste plek zet. What’s in it for me? Dus als je op zondag een uurtje voor jezelf wilt, stem het af binnen het gezin en gun jezelf dat uurtje. Gezellig ff letterlijk bijkletsen met je partner, neem er de tijd voor.
.
You can spend your time only once, so spend it wisely ????
.
Kortom is bewust afschakelen en weer opnieuw opladen nodig. Omdat een mens nu eenmaal tijd nodig heeft om dingen te verwerken en ook tijd om weer voor te bereiden. ????tip: plan nooit meer dan 70% van je tijd. Dit geldt voor zowel je zakelijke als privé agenda!
.
#mondaymotivation #selfcare #mindsetiseverything #coach #mindfulnes #mindset #freespirit  #lifecoach #eindhovencity #lifestyle #balans #humanbeing #nononsense #lifehack

Met vriendelijke groet,
Maartje Vermeer

Maartje Vermeer

Author Maartje Vermeer

More posts by Maartje Vermeer

Leave a Reply

Open chat
Hulp nodig van Maartje?
Hallo,
Hoe kan ik je helpen?