what’s The reason why?

Coaching for Life

Jouw referentiekader, aka ‘kijkglas’ of ‘levensvenster’, wordt door allerlei overtuigingen, normen en waarden gevormd. Opleiding of zaken die ‘van thuis uit’ altijd zo werden gedaan, zijn extrinsiek. Maar intrinsieke zaken zijn nog veel bepalender voor het levensvenster en is daarom essentieel bij het maken van keuzes. Dit gaat ook over hoe iemand zijn of haar emoties vormt en hoe je bepaalt of je iets wilt of niet. Het omvat dus voornamelijk intrinsieke zaken, zoals persoonlijke drijfveren en competenties, die tezamen jouw persoonlijk referentiekader vormen. Het is zoveel meer dan alleen opvoeding, omgeving of opleiding. Het is een essentieel deel van jouw grondhouding.

Hoe werkt het?

Dit betekent dat wanneer je weet wat je grondhouding is, je hier dus richting mee kunt bepalen. Welgezegd je levenspad volgen. Omdat je grondhouding is opgebouwd uit een aantal fundamentele onderleggers is het medebepalend voor levensgeluk, ontwikkeling en succes. Ben je bewust hoe krachtig dit is. Vanuit jouw persoonlijke voorkeuren weet je waar je blij van wordt. Je kerncompetenties laten zien waar je goed in bent en waar je plezier aan beleeft. En ‘flow’ ontstaat doordat je kunt doen waar je goed in bent, wat je leuk vindt om te doen en dat binnen de context waarin je je ook nog kunt ontwikkelen. 

Wat betekent het voor jou?

Jouw persoonlijke voorkeuren zijn dus níet voorgeschreven of aangeleerde bronnen. Dit is niet iets wat iemand zomaar kan beïnvloeden of veranderen. Het gaat over intrinsieke normen en waarden die jij zelf hebt gevormd en voor de rest van je leven hebt gekozen. Als je weet waarvan je bent, ben je in staat om zelfstandig keuzes te maken. Zo weet je dus ook waar je niet van bent, waardoor je kunt focussen op wat ertoe doet. Je bent instaat om te anticiperen, doordat jouw stip aan de horizon helder is. En je zult vanuit je basisprincipes veerkrachtig kunnen handelen, want dit zijn jouw persoonlijke vuistregels in hoe je handelt en denkt.

Hoe beter je weet wat je grondhouding is en basisprincipes zijn, die begrijpt en omarmt, hoe meer je zult vertrouwen op jezelf. Je laat je niet beïnvloeden en vindt het prima als je anders bent. Maar ook andersom. Iedereen zal zien waar je voor staat en wat jij belangrijk vindt. Hoe gaaf is dat!

Programma

Coaching for Life

Het programma omvat de volgende onderdelen waarbij het gaat om het herkennen, erkennen en benoemen van jouw:

 • Persoonlijke Grondhouding;
 • Basis Principes;
 • Sociale Verbinding;
 • Stip aan de Horizon.

Jouw persoonlijke Grondhouding is opgebouwd uit intrinsiek motivatie en het persoonlijk referentiekader. Deze wordt gepraktiseerd door het bepalen van basisprincipes, afhankelijk van onder meer jouw persoonlijk kernkwaliteiten en drijfveren.

Vervolgens gaan we onderzoeken hoe je deze persoonlijke voorkeuren toepast vanuit houding en gedrag, zowel privé als op de werkvloer of in groepsverband. Dit gaat over Sociale Verbinding.

En tot slot bepaal je de stip aan jouw horizon, door jezelf de wondervraag te stellen, een standpunt in te nemen en de 1e stap hierin te maken.

Uitvoering

Coaching for Life

Het programma COACHING FOR LIFE is gericht op het ontdekken van jouw Persoonlijke Grondhouding & Basis Principes. Door deze te herkennen en benoemen krijg je zelfinzicht dat je voor de rest van je leven kunt inzetten. Je verkrijgt hiermee een super waardevolle tool, die je voor de rest van je leven kunt inzetten. Je leert om je meest waardevolle asset te gebruiken. Het is iets wat niemand zomaar kan beïnvloeden of veranderen. Dit is de kern van wie jij bent.

Ik ben ervan overtuigd dat het programma een ontdekkingsreis is, waarin je super waardevolle inzichten opdoet. Tijdens het programma zal je gevraagd worden om aan de slag te gaan met zelfonderzoek en soms ook om een opdracht uit te voeren.  Gaandeweg zal dit het beste van jezelf naar boven halen.

COACHING FOR LIFE gaat om het manifesteren van wie jij bent. Het vraagt dus ook om intrinsieke motivatie en een positieve bijdrage van jou bij het doorvoeren van verandering of het loslaten van overtuigingen die niet meer nodig zijn. Ik geloof dat jij het in je hebt, maar jij moet het doen.

En tot slot bepaal jij de stip aan jouw horizon, door jezelf de wondervraag te stellen, een standpunt in te nemen en de 1e stap hierin te maken.

Planning

Coaching for Life

Onderdelen:

 • Intakegesprek – opvolgend na kennismaking, telefonisch of via digitaal-overleg;
 • Persoonlijke Grondhouding – 1e sessie, opvolgend na de intake;
 • Basis Principes – 2e sessie, opvolgend 3 tot 4 weken na 1e sessie;
 • Sociale Verbinding – 3e sessie, opvolgend 3 tot 4 weken na 2e sessie;
 • Stip aan de Horizon – 4e sessie, afrondend 3 tot 4 weken na 3e sessie;
 • Evaluatie – gesprek, binnen 2 weken na de 4e sessie;

Kosten en betaling programma € 520,- (twv € 650,-) incl. btw:

 • Separate factuur voor intakegesprek – € 50,-;
 • Vervolgfacturatie restbedrag – € 470,- (betaling in termijnen mogelijk)

Inclusief:

 • Persoonlijke COACHING FOR LIFE certificaat;
 • 10% korting op een sessie Persoonlijke coaching;
 • LIFE COACH EINDHOVEN Goodiebag;

Algemene voorwaarden van Life Coach Eindhoven zijn van toepassing.